{ "title": "Ananas Çayı", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/Ananas-Cayi-54.jpg", "date": "19.01.2024 04:23:57", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ananas çayı, görüntü bakımından diğer meyvelerden farklı bir yapıya sahip olan ananas, tropikal bir meyvedir. Yılın her mevsiminde bulunabilen ananas, lezzetinin yanı sıra sağlık açısından da faydalı bir meyvedir. İçeriğinde A ve C vitaminin yanı sıra, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller de barındırmaktadır.

Ananas çayı malzemeleri
Ananas çayı nasıl yapılır?

Ananas meyvesinin üst tarafındaki yapraklar bıçak yardımıyla temizlenir. Ananas çeşme altında bol suyla yıkanır. Dik şekilde kabukları kesilir. Çekirdek ve diğer parçalar temizlenerek meyvenin iç kısmı açığa çıkarılır. Kesilen tüm parçalar uygun bir tencereye alınır ve üzerine 500 ml su eklenir. Son olarak üzerine zencefil ve tarçın ilave edilerek 20 dakika kaynatılır. Kaynayan su süzgeçten geçirilerek cam bir kavanoza alınır. Tüketilirken balla tatlandırılarak tüketilebilir.

Ananas çayı faydaları nelerdir?

" } ] }