{ "title": "Ananas Kabuğu", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/Ananas-Kabugu-63.jpg", "date": "19.01.2024 05:46:47", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Ananas kabuğu, Herkesin severek tükettiği ananas çok faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Ancak ananas meyvesini tüketirken birçok kişi kabuğunu çöpe atmaktadır. Ananas meyvesi kabuğuyla birlikte tüketilebilen bir gıdadır. Ananasın kabuğunu kullanarak ödem, kabızlık, parazitler, iltihaplanma ile mücadele edilebilir. Ananas kabuğu ile hazırlanacak içeceklerde çok lezzetli ve özelliklerini koruyan içecekler hazırlanabilir. Bu sebepten ananasın kabuk kısmını çöpe atmayın. Organik olduğu sürece mümkün olduğunca ananas kabuğunu içecek olarak hazırlayarak tüketin. Ananas kabuğunun avantajı çok problemsiz yetiştirildiğinden dolayı böcek ilaçlarına maruz kalmaz. Sizin için bu makalemizde ananas kabuğuyla haşlanan bir içecek ve probiyotikler açısından zengin bir fermente içecek tarifi vereceğiz. Ananas kabuğundan hazırlanan bu içecekler bağırsak parazitlerle mücadeleye yardım ettiği gibi sindirim sürecini iyileştiren bir enzim olan bromelayin içermesi sayesinde sindirim sistemine katkıda bulunmaktadır. Ananas kabuğuyla hazırlanacak olan bu içecek et veya balıktan sonra tatlı olarak yenmek için idealdir. Diğer yandan da karbon hidratlarla birlikte aynı öğünde tüketilmesini tavsiye etmiyoruz.