{ "title": "Ananas Kabuğu", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/Ananas-Kabugu-63.jpg", "date": "19.01.2024 05:46:47", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Ananas kabuğu, Herkesin severek tükettiği ananas çok faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Ancak ananas meyvesini tüketirken birçok kişi kabuğunu çöpe atmaktadır. Ananas meyvesi kabuğuyla birlikte tüketilebilen bir gıdadır. Ananasın kabuğunu kullanarak ödem, kabızlık, parazitler, iltihaplanma ile mücadele edilebilir. Ananas kabuğu ile hazırlanacak içeceklerde çok lezzetli ve özelliklerini koruyan içecekler hazırlanabilir. Bu sebepten ananasın kabuk kısmını çöpe atmayın. Organik olduğu sürece mümkün olduğunca ananas kabuğunu içecek olarak hazırlayarak tüketin. Ananas kabuğunun avantajı çok problemsiz yetiştirildiğinden dolayı böcek ilaçlarına maruz kalmaz. Sizin için bu makalemizde ananas kabuğuyla haşlanan bir içecek ve probiyotikler açısından zengin bir fermente içecek tarifi vereceğiz. Ananas kabuğundan hazırlanan bu içecekler bağırsak parazitlerle mücadeleye yardım ettiği gibi sindirim sürecini iyileştiren bir enzim olan bromelayin içermesi sayesinde sindirim sistemine katkıda bulunmaktadır. Ananas kabuğuyla hazırlanacak olan bu içecek et veya balıktan sonra tatlı olarak yenmek için idealdir. Diğer yandan da karbon hidratlarla birlikte aynı öğünde tüketilmesini tavsiye etmiyoruz.

Ananas kabuğu içeceği nasıl yapılır?

Ananas kabuğu hazırlanması en kolay içeceklerden biridir. Ananası yıkayın ve soyun. Bir bıçak yardımı ile kabukları ufak parçalar halinde kesin. Büyük boy bir ananas için 1 litre su yeterli olacaktır. Su ilave ettikten sonra üstü kapalı şekilde kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Kaynayan ananas kabuğu suyunu ocaktan alın 5 dakika soğutun. Ananas kabuğundan hazırlanan bu suyu bal ile tatlandırılabilir ya da öyle içebilirsiniz. Soğuk veya sıcak içilebilir.

Fermente ananas kabuğu içeceği, Özellikle orta ve Güney Amerika da hazırlanan bu tarif fazla karmaşık değildir. Yediğinizi çok kolay sindirmenize yardım olacak bu tarifi hazırlamak için, olgun bir adet ananası yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabuklarını ufak parçalar halinde kestikten sonra hava geçirmeyecek cam veya seramik kapaklı bir kaba koyun. 2 litre su 500 gram kahverengi şeker ya da şeker kamışı/şeker şurubu olabilir. Üzerini sıkıca kapatın 48 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonrasında 250 ml su ekleyerek içeceği hazırlayabilirsiniz. Buz dolabına koyarak soğuttunuz fermente ananas kabuğu içeceğini soğuk ikram ediniz. Bu ananas kabuğundan hazırladığınız suyu fermantasyon esnasında ilk olarak probiyotik mikroorganizmalar oluşur. Daha uzun süre içeceği dışarıda bırakırsanız alkole dönüşecektir. Daha sonrasında sirkeye dönüşür. İçeceği hazırlarken içerisine arzuya göre portakal, greyfurt, tarçın ya da karanfil ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz.

Ananas kabuğu faydaları nelerdir?
" } ] }