{ "title": "Ananas Nasıl Dikilir", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/ananas-nasil-dikilir.jpg", "date": "19.01.2024 23:06:11", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "
Ananas Nasıl Dikilir, Dikenli, uzun yaprakları ile sıcak havaların bitkisi olan ananas güzel bir görünüşe sahiptir. Ananas bitkisi yetiştirilirken; Doğrudan güneş ışığına ihtiyacı olmayan bu bitki diğer ışık kaynaklarından da yararlanabilir. Bitkiyi çok fazla soğuk ya da sıcak havada bırakmak bitkinin çiçeğine, yapraklarına ve köklerine zarar verir. Hava akımlarından kolay etkilenen bu bitki, cereyana maruz ortamlardan uzak tutulmalıdır. Her bitki gibi bu da zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketir. Bundan dolayı bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği yapılmalıdır. Saksı değişimi genellikle 2 ile 3 yılda bir sıcak ayların başlangıcı olan mayıs ayında yapılmalıdır. Ananas bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmalıdır.

Bitkinin sulanmasında şunlara dikkat edilmelidir: Kış aylarında bitki aşırı soğuk havalardan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağı için bitkiye verilen su miktarının arttırılması gerekmektedir. Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır. Bitkiyi sularken kullanılan sulama kabı her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günlerde yapılmalı ve aynı miktarlarda su dökülmelidir. Ananasta çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, su ve suyun ölçü miktarı değiştirilmemelidir. Ananas bitkisini yetiştirirken en önemli şart kış aylarında oda sıcaklığının 15 °C'nin altında olmamasıdır. Ananas bitkisi genelde yaz aylarında çiçek açar ve bu çiçeğe iyi bakılmaz ise çiçeği çürür. Bitkiye kış aylarında musluktan alınan soğuk çeşme suyu verilmemelidir, verilen su oda sıcaklığında olmalıdır.
" } ] }