{ "title": "Ananas Reçeli", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/ananas-receli.jpg", "date": "21.01.2024 05:36:44", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Ananas Reçeli, Ek olarak evvel denediniz mi bilmiyorum, şayet şayet reçel ve ananas severseniz kesinlikle bu reçeli yapmalısınız. Ben ananası çok seviyorum, üstelik bayılıyorum da diyebilirim. Karşıma çıktıkça alırım hiç affetmem, çoğunlukla meyve olarak tüketmeyi seçim etsem de geçen haftalarda kocam 2 tane alınca kafamda şimşekler çaktı ve anında reçel yapmaya başladım. Ek olarak sonra da iyi ki yapmışım dedim. Esasen hepimizin de bildiği benzeri reçel gerçekleştirmenin belli şartları vardır, çoğunlukla bire bir kullanırız meyve ve şekeri, bende o yöntemle başladım işe, limon esasen en baş kurallarındandır, anlayacağınız çok da farklı bir tekniği yok bu reçelin. Yalnızca farklı ve alternatif bir reçel tarifi o civarı.

Ananas Reçeli malzemeleri
Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabuğu soyulmuş ananasları doğrayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım. Şekeri de üzerini örtecek biçimde dökelim ve kapağını kapatıp 5-6 saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz ananas ve şeker karışımına suyu ve tereyağını ek edip, karıştırıp ocağa alalım. Kaynayana civarı ortada ateşte, kaynadıktan ek olarak sonra limon suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tereyağından ötürü birçok köpük yapmasa da biz yine de arada tel süzgeçle kontrol edip varsa köpüklerini toplayalım. Ben yukarıda da bahsettiğim benzeri yağızla uğraşırken azıcık pek kaynatıp su ilavesi uygulamak zorunda kaldım. Aman siz uyarı edin hızlı kıvam alıyor nedeni ise. Kaynadıktan 10 dakika civarı ek olarak sonra kıvamına kesinlikle bir göz atalım. Kıvamını tanımlamak için minik bir sır vermiştim buradaki yazılarımda bir ek olarak yineleyeyim, reçeli yapmaya başladığımız da minik bir tabağı buzluğa koyalım ve kıvam meydan reçelden 1 çay kaşığı civarı ilgisiz tabağa dökelim, parmağımızla kontrol edelim, şayet kıvamı olması gerektiğinden ek olarak akışkansa belli bir süre ek olarak kaynatacağız, yok şayet kıvamı tamamsa ocağın altını kapatacağız, nedeni ise reçelimiz artık hazırdır. Pişen reçelimizi 30 dakika civarı bekletip saklayacağımız kavanoza aktarıp, ağzını sıkıca kapatalım ve ışık almayan serin bir yerde saklayalım.

Not: anasınızın tatlılık oranına göre veya damak tadınıza göre belli bir süre şeker miktarını azaltabilirsiniz, şayet hiçbir zaman çoğaltmayın. Tereyağı hem taşmasını hem de köpüklenmesini önlüyor kesinlikle ekleyin derim. Her reçelde meydana geldiği benzeri köpüklerini toplamayı ihmal etmeyin. Limonu bol olduğundan hızlı kıvam alıyor, sık sık kıvamını kontrol etmeyi unutmayalım. Benim aldığım ananasın soyulmuş durumu 700 gr kadardı şekeri ona göre kattım, sizin aldığınız ananas ek olarak büyük veya minik olabilmektedir gr'mına göre şeker miktarını ayarlamalısınız.
" } ] }