{ "title": "Ananas Sirkesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/ananas-sirkesi-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 18:50:45", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "
Ananas Sirkesi Nasıl Yapılır, Ananas meyvesinin yağ yakan meyveler grubundan olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ananasın içerisinde bulunan enzimler vücuttaki bölgesel yağları eritici etkilere de aynı zamanda sahip olmaktadır. Orta ve Güney Amerika'da yetistirilen ananas, Avrupa'ya bilgilendirildikten sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Ananas geniş ve silindirik yüzeyli, pürüzlü, kahverengi ve sarı karışımı bir renge sahip olan bol lifli tropik bir meyve türü olmaktadır. Meyve olarak yenilip, suyu çıkartılarak kokteyllerde kullanılmaktadır. Ananasın uzun ve doğal fermentasyonu ile elde edilen ananas sirkesi, demir, kalsiyum, vitamin A, vitamin B ve vitamin C içermektedir. İnsan sağlığı için oldukça güçlü bir besin kaynağı olmaktadır ve hemen hemen her doktorun tavsiyesi olan bir meyve türü olmaktadır.

Ananas sirkesi hemen hemen her evde ve her bayanın yapmakta olduğu pratik ve basit bir sirke türüdür. Ananas sirkesi mide ve bağırsaklarını temizler, cilt ve saçı güzelleştirmektedir. Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürmeye ve selülit tedavisinde oldukça etkili olmaktadır. Ananas sirkesi soğuk algınlığından, iştahsızlığa, böbrek taşından, kansızlığa kadar birçok hastalığa iyi geldiği uzmanlar tarafından bildirilmektedir. Özellikle sinek ısırıklarında sürüldüğünde kaşınmayı ve şişmesini önlemektedir. Genç kızların en önem verdikleri saçları için oldukça faydalı olmaktadır. Saça sürüldüğü zaman parlaklık ve canlılık vermektedir. En önemlisi ise hemen hemen herkesin yaşadığı ağı kokusu ve boğaz enfeksiyonlarına oldukça faydalı olmaktadır. Gargara yapılarak kullanılmaktadır. Bir de kışın yaşanan boğaz ağrılarına, gribe ve soğuk algınlıklarına faydalı olmaktadır. Ananas sirkesi nasıl yapılır dersek eğer su şekilde olmaktadır.

Ananas sirkesi tarifi

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Ananası ilk olarak iyice yıkayalım ve daha sonra doğrayalım fakat kabuğu ile dogranmalıdır. Daha sonra bir kavanozun içerisine sıkıp sıkıp koyulmalıdır. Üzerine 4 litre su ilave edilmelidir. Sonra tuz ve sirkeyi ve sonra da yeşil kahve ve yeşil çay eklenir. Üstüne bez kapatarak ılık bir yerde 15 ya da 20 gün bekletilir. Daha sonra açılarak tüketilir. Ananas sirkesi sindirimi sağlayan vebezelere olumlu etki yaparak sindirimi kolaylaştırır.
" } ] }