{ "title": "Konserve Ananas", "image": "https://www.ananas.gen.tr/images/Konserve-Ananas-65.jpg", "date": "21.01.2024 08:44:46", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Konserve Ananas, son zamanlarda özel lezzet ve tadı sayesinde ülkemizde çok sıklıkla tüketilen bir meyve haline gelmiştir. Tropikal bir meyve olan ananas genellikle yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında ilk sıralarda yeri almaktadır. İnsanlarında beğenerek tükettikleri meyve olarak bilinmektedir. Ayrıca ilk zamanlarda taze olarak tüketilen ananasın artık konserve yapılarak istenilen mevsimde yıl boyunca tüketilmesi mümkün olmaktadır. Konserve Ananas artık o kadar ilgi çekti ki hemen, hemen her market reyonunda bulmak mümkündür. Son olarak sevilerek tüketilen ananas konservesini yapılışı da çok kolaydır şimdi ananas konservesi malzemeleri ve yapılışından bahsedelim.

Konserve Ananas Malzemeleri
Konserve Ananas Nasıl Yapılır?

Öncelikle konserve ananas için alınan taze ananaslar güzelce kabukları soyularak isteğe bağlı olarak ister küp, küp istenilirse dilim, dilim şeklinde doğranarak derence bir tencere içerisine alınır. Fakat konserve ananas için doğranan ananasların orta kısımlarında sert bir bölüm bulunmaktadır bu bölüm kesinlikle konserve için kullanılmamalıdır. Hazırlanan ananaslar bir kenara alınır. Daha sonra hazırlanan toz şeker üzerine yeteri kadar su ilave edilerek kısık ateşte kaynatılarak şerbet haline getirilir. Konserve ananas için hazırlanan şerbetin bir müddet soğuması beklenir. Daha sonra soğuyan şerbet hazırlanan ananasların üzerine parça, parça dökülerek ananasların şerbeti iyice emmesi sağlanır.

Daha sonra hazırlanan konserve ananas malzemeleri tencere ile kısık ateş de 5-10 dakika kadar pişirilir. Pişen konserve ananas ocak üzerinden indirilerek soğuması beklenir ve soğuyan konserve ananas kavanoz içerisine doldurularak yenmeye hazırdır. Buzdolabına ya da güneş almayan bir yere konulur. Konserve ananas yapılırken dikkat edilmesi gereken birinci kural şeker oranının iyi ayarlanması ve tencere seçimidir malzemelere göre uygun bir tencere ayarlanması uygun olacaktır çünkü konserve ananas pişirilmesi sırasında içerisine asla su eklenmeyecektir. Son olarak konserve ananasın yapımında dikkat edilmesi gereken kurallardan bir tanesi de ananasların doğranma şeklidir. Doğranan ananaslar büyük olursa depolama esnasında sıkıntılar yaşanabilir ve ananasların küçük doğranmasına ise tencere içerisine ateşe çok dayanıklı olmayarak sıcak basıncı nedeni ile ezilerek jöle kıvamına gelerek konserve ananas özelliğini kaybetmesine neden olacaktır. Bu sebeplerden dolayı doğranan ananaslar ne küçük ne de büyük doğranmalıdır.
" } ] }