Ananas Reçeli

Ananas Reçeli, Ek olarak evvel denediniz mi bilmiyorum, şayet şayet reçel ve ananas severseniz kesinlikle bu reçeli yapmalısınız. Ben ananası çok seviyorum, üstelik bayılıyorum da diyebilirim. Karşıma çıktıkça alırım hiç affetmem, çoğunlukla meyve olarak tüketmeyi seçim etsem de geçen haftalarda kocam 2 tane alınca kafamda şimşekler çaktı ve anında reçel yapmaya başladım.
Ek olarak sonra da iyi ki yapmışım dedim. Esasen hepimizin de bildiği benzeri reçel gerçekleştirmenin belli şartları vardır, çoğunlukla bire bir kullanırız meyve ve şekeri, bende o yöntemle başladım işe, limon esasen en baş kurallarındandır, anlayacağınız çok da farklı bir tekniği yok bu reçelin. Yalnızca farklı ve alternatif bir reçel tarifi o civarı.

Ananas Reçeli malzemeleri

  • 700 gr ananas
  • 700 gr şeker
  • 2 tane limon suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tereyağı (Köpük yapmaması için)

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle kabuğu soyulmuş ananasları doğrayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım. Şekeri de üzerini örtecek biçimde dökelim ve kapağını kapatıp 5-6 saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz ananas ve şeker karışımına suyu ve tereyağını ek edip, karıştırıp ocağa alalım. Kaynayana civarı ortada ateşte, kaynadıktan ek olarak sonra limon suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tereyağından ötürü birçok köpük yapmasa da biz yine de arada tel süzgeçle kontrol edip varsa köpüklerini toplayalım.
Ben yukarıda da bahsettiğim benzeri yağızla uğraşırken azıcık pek kaynatıp su ilavesi uygulamak zorunda kaldım. Aman siz uyarı edin hızlı kıvam alıyor nedeni ise. Kaynadıktan 10 dakika civarı ek olarak sonra kıvamına kesinlikle bir göz atalım. Kıvamını tanımlamak için minik bir sır vermiştim buradaki yazılarımda bir ek olarak yineleyeyim, reçeli yapmaya başladığımız da minik bir tabağı buzluğa koyalım ve kıvam meydan reçelden 1 çay kaşığı civarı ilgisiz tabağa dökelim, parmağımızla kontrol edelim, şayet kıvamı olması gerektiğinden ek olarak akışkansa belli bir süre ek olarak kaynatacağız, yok şayet kıvamı tamamsa ocağın altını kapatacağız, nedeni ise reçelimiz artık hazırdır. Pişen reçelimizi 30 dakika civarı bekletip saklayacağımız kavanoza aktarıp, ağzını sıkıca kapatalım ve ışık almayan serin bir yerde saklayalım.

Not: anasınızın tatlılık oranına göre veya damak tadınıza göre belli bir süre şeker miktarını azaltabilirsiniz, şayet hiçbir zaman çoğaltmayın. Tereyağı hem taşmasını hem de köpüklenmesini önlüyor kesinlikle ekleyin derim. Her reçelde meydana geldiği benzeri köpüklerini toplamayı ihmal etmeyin. Limonu bol olduğundan hızlı kıvam alıyor, sık sık kıvamını kontrol etmeyi unutmayalım. Benim aldığım ananasın soyulmuş durumu 700 gr kadardı şekeri ona göre kattım, sizin aldığınız ananas ek olarak büyük veya minik olabilmektedir gr'mına göre şeker miktarını ayarlamalısınız.
21.01.2024 05:36:44
Ananas Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ananas Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ananas Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ananas Nerede Yetişir

Ananas nerede yetişir sorusunun cevabını ilk olarak dünyada en çok yetişen ülke ile cevaplayalım. Dünyada en çok ananas Hindistan'da yetiştirilir. Türkiye'de...
Devamını Oku

Ananas Tohumu

Ananas Tohumu, seçimi için piyasada hazır olarak satılan ürünlerden tercih edilebileceği gibi, ev ortamında bir adet numune meyve kullanılarak da elde edileb...
Devamını Oku

Ananas Hapı

Ananas Hapı, Doğa ananın nimetlerinden birini daha sizinle paylaşıyoruz. Ananas tadıyla ağzımızda lezzet harikaları yaratan tropikal bir meyve olduğu gi...
Devamını Oku

Ananas Bitkisi

Ananas Bitkisi, tropik meyveler arasında en bilindik olana ananas Amerika kıtasında Brezilya veya Paraguay da ilk olarak bulunmuştur. Buradan Avrupa'ya ve di...
Devamını Oku

Ananas Kaç Kalori?

Ananas kaç kalori, ananas tropikal bir meyve olsa da ülkemizde oldukça sevilmektedir. Taze olarak, pastalarda, tatlılarda sıkça kullanılır. Vitamin ve minera...
Devamını Oku

Ananas Yetiştiriciliği

Ananas yetiştiriciliği, ananas tüm dünyada hem meyve olarak hem de meyve suyu olarak tercih edilen bir sebzedir. İçerdiği kalsiyum oranı, A, B vitaminleri, d...
Devamını Oku

Ananas Kabuğu

Ananas kabuğu, Herkesin severek tükettiği ananas çok faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Ancak ananas meyvesini tüketirken birçok kişi kabuğunu çöpe atmaktad...
Devamını Oku

Yumurta Ananas Diyeti

Yumurta Ananas Diyeti, Bizler millet olarak en az yemek yemeyi sevdiğimiz kadar meyve yemeyi de çok severiz. Birçok çeşit meyve ülkemiz coğrafyasında ye...
Devamını Oku

Ananas

Ananas, uzun yıllardan beri birçok ülkede sevilerek tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Son derece lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı olan ananas ülke...
Devamını Oku

Ananas Tarlası

Ananas Tarlası, Ananas en çok tercih edilen tropik meyveler arasındadır. Ticari bir meyve olarak tropikal ve subtropikal bölgeler boyunca yayılır. Dünyada en...
Devamını Oku

Kuru Ananas

Kuru ananas: Son yıllarda ülkemizde yer edinmeye başlayan ananas meyvesinin artık kurutulmuş hali de üretilmeye başlanmıştır. Özellikle kış aylarında tüketil...
Devamını Oku

Ananasın Zararları

Ananasın zararları deyimi birçok kişiye imkânsız gelmektedir. Ananasın da zararları olabileceğini duyan kişiler genellikle "Nasıl böylesi vitamin ve min...
Devamını Oku

Ananas Yağı

Ananas yağı, uçucu bir yağdır, kozmetik ürünlerinde kullanılır. Haricen kullanıldığında masaj yağı olarak kullanılabilir çünkü kas gevşetici özelliği vardır....
Devamını Oku

Ananas Alerjisi

Ananas Alerjisi; vücudun zararlı olmayan bazı maddeleri, hava şartlarından etkilenmesi ile ya da psikolojik etkenler sonucu bazı maddelere aşırı tepki göster...
Devamını Oku

Ananas Kürü

Ananas kürü nasırdan, selülite kadar birçok rahatsızlıklar için kullanılmaktadır. Ananas kürünün nasıl hazırlandığını anlatmadan önce ananas meyv...
Devamını Oku

Ananas Nasıl Dikilir

Ananas Nasıl Dikilir, Dikenli, uzun yaprakları ile sıcak havaların bitkisi olan ananas güzel bir görünüşe sahiptir. Ananas bitkisi yetiştirilirken; Doğr...
Devamını Oku

Ananas Fidesi

Ananas Fidesi, Sıcak ülkelerde yetişen ananası evde de yetiştirmek mümkündür. Ananasın yetişme süresi uzun bir zaman alsa da yetişme süresi boyunca süs bitki...
Devamını Oku

Ananas Ağacı

Ananas ağacı, ananasgiller ailesine ait bir bitki türüdür. Sıcak ülkelerde yetişen bir bitki olmanın yanında meyvesi de bulunmaktadır. Anayurdu Güney Amerika...
Devamını Oku

Konserve Ananas

Konserve Ananas, son zamanlarda özel lezzet ve tadı sayesinde ülkemizde çok sıklıkla tüketilen bir meyve haline gelmiştir. Tropikal bir meyve olan ananas gen...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ananas Nerede Yetişir
Bebeklere Ananas
Ananas Tohumu
Ananas Hapı
Ananas Bitkisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024